Agenda

Mini-symposium 'Getuigen uit de Vroege Kerk'

Mini-symposium 'Getuigen uit de Vroege Kerk'

In december 2018 en april 2019 verschenen de boeken Getuigen uit de Vroege Kerk en Door Christus aangesproken. Deze boeken, die een schat aan informatie bieden over de Vroeg Kerk, zijn aanleiding tot het houden van een mini-symposium op D.V. woensdag 13 november 2019.

Programma

Het ochtendprogramma gaat over de apostelen als getuigen van Jezus Christus in de vroegchristelijke overlevering. Onderwerp voor de middag is de meerwaarde van de Vroege Kerk. Naast het volgen van enkele lezingen gaan deelnemers onder deskundige leiding zelf aan de slag met het lezen van vroegchristelijke teksten.

Sprekers

Prof. dr. M.A. van Willigen (bijzonder hoogleraar Bijbeluitleg Vroege Kerk aan de TUA), prof. dr. Riemer Roukema (Onderzoekshoogleraar Vroeg Christendom aan de PThU) en dr. N. Witkamp (docent/onderzoeker Vroeg Christendom aan het EC en de ETF).

Doelgroep

Studenten en iedereen die geïnteresseerd is in de Vroege Kerk.

Over de boeken

In het boek Getuigen uit de Vroege Kerk neemt Marten van Willigen de lezer mee naar de eerste en de tweede eeuw na Christus en laat hij zien hoe het christendom zich geleidelijk aan steeds verder ontwikkelde, zonder in dit ontwikkelingsproces haar eigen identiteit te verliezen.

In het boek Door Christus aangesproken komen, naast dr. N. Witkamp en prof. dr. M.A. van Willigen, nog diverse andere auteurs aan bod: prof. dr. A. van de Beek schrijft over Psalm 137:9, prof. dr. G. Vleugels over de Oden van Salomo, prof. dr. R. Roukema over de receptie van de profeet Micha in het Vroege Christendom.

Kosten

Kosten voor deelname aan deze dag: 39,95 euro. Dat is inclusief lunch, thee, koffie en de beide boeken Getuigen uit de Vroege Kerk en Door Christus aangesproken.

Studiepunten

Het bezoeken van de studiedag, het lezen van de beide boeken en het beantwoorden van vragen over de gelezen literatuur in een leesverslag levert studenten 1 EC op.

Aanmelden

Aanmelden graag door onderstaand aanmeldformulier in te vullen.

 

Ja, ik meld mij aan voor deze bijeenkomst