TUA op gedeelde eerste plaats

8 December 2011

TUA op gedeelde eerste plaats in Keuzegids Universiteiten 2012
 
Begin december werden we op de hoogte gesteld van de uitslag van de Keuzegids Nederlandse Universiteiten voor 2012. Tot onze verrassing en vreugde bleken we als TUA bij de zes theologische opleidingen, waarvan men de gegevens en het studentenoordeel had binnengekregen, samen met de PThU als beste naar voren te komen uit de studentenoordelen. Wat de verschillende onderdelen van de Nationale Studenten Enquęte betreft, hebben we een ‘plus’ bij de rubrieken ‘programma’, ‘docenten’, wetenschappelijke vorming’ en ‘praktijkgerichtheid’. De andere onderdelen scoren gemiddeld, met één uitzondering: ‘Info & contact’. Daar staan maar liefst drie plusjes, een waardering die verder bij de theologische opleidingen nergens gegeven wordt. De Keuzegids vermeldt erbij: ‘In Apeldoorn worden flink wat complimenten gegeven aan de informatievoorziening over studievoortgang, (wijzigingen in) roosters en klachtenbehandeling.’

We zijn als TUA-gemeenschap dankbaar voor dit prachtige resultaat, met name ook omdat dit voor een groot deel gebaseerd is op de beoordeling door de studenten. Leuk feitje in dit verband: van alle Nederlandse hbo’s en universiteiten die meededen, stonden wij qua respons op een tweede plaats, met een respons van 65,6 % tegenover een landelijk gemiddelde van 37%. Dit geeft ons inziens iets weer van de betrokkenheid van onze studenten.
Het vormt voor ons ook een stimulans ons ervoor in te zetten dat de studie aan de TUA goed aangeschreven blijft staan en verbeteringen na te streven op punten waar dat nodig is.

Zie ook: www.keuzegids.nl
 
 

« Nieuwsarchief