TUA heeft tevreden studenten

12 Mei 2016

Deze week ontvingen we de uitslag van de begin dit jaar uitgevoerde Nationale Studenten Enquête 2016. Middels deze enquête wordt gemeten hoe tevreden studenten zijn over hun opleiding. Ook TUA-studenten kregen dit jaar de vragenlijst voorgelegd. De resultaten zijn zeer positief.

Op vrijwel alle onderzochte punten scoorden de TUA-bachelor en -master nog hoger dan vorig jaar. Met name het oordeel over de docenten, het studierooster, de groepsgrootte en de stage-ervaring springen er zeer positief uit. Ook de inhoud van de opleiding, de algemene vaardigheden, de studiebegeleiding, de toetsing en beoordeling, de informatievoorziening, de studielast, stage en opleiding, de studiefaciliteiten en de huisvesting scoren erg goed.

Belangrijkste stijgers ten opzichte van de vorig jaar uitgevoerde enquête zijn het niveau van de opleiding, de mogelijkheid die de opleiding biedt om zelf de inhoud te bepalen, de didactische kwaliteit van docenten en de duidelijkheid van criteria waarop beoordeeld wordt.

Vergelijken we de score met het landelijk gemiddelde, dan steekt de TUA hier op vrijwel alle punten duidelijk bovenuit. Alleen de studieomgeving blijft achter. De studenten zijn minder tevreden over de horecavoorzieningen en het cultureel aanbod in Apeldoorn.
 
TUA-studenten geven hun studie gemiddeld een 4,56 op een schaal van 1 tot 5. De sfeer krijgt zelfs een 4,78. En bij de vraag of ze hun studie aan anderen zouden aanbevelen, is de score 4,66. Kortom, tevreden studenten aan de TUA! We zijn erg blij met dit resultaat.
 

« Nieuwsarchief